Tag Archives: robot

До 2030 ќе биде произведен првиот робот што ќе размислува како човек

Човекот кого го нарекуваат „врвна машина за размислување“ Рај Курцвел предвидува дека до 2030 година нанороботи ќе чуваат човечки органи а како резултат на тоа целата популација ќе биде поздрава и попаметна.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Роботот Памела ќе спасува луѓе на плажа

Истражувачите од Институтот за технологија во Токио го претставиле роботот, кој е направен по моделот на олимписките пливачи, кои во иднина би можеле да спасуваат човечки животи.

______________________________________________________________________________________________________

Сега ќе немате мир од шефовите и кога се на одмор

Во Мајкрoсофт се работи на робот кој што ќе биде особено интересен за шефовите на компаниите, кои што и во периодот додека се на некоја плажа, ќе можат да ги надгледуваат своите вработени, дали си ги завршуваат работните задачи.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1