Tag Archives: romi

Џамија никна во центарот на Белград – граделе без дозвола

Надлежните за објектот, кој се уште е во „фаза“ на градење, немале поим за новоникнатата градба. Дури во средата попладне, инспекторите на општината Нов Белград, го посетија градилиштето и ја забранија понатамошната изградба.

______________________________________________________________________________________________________

Франција ги протерува илегалците! Меѓу нив најмногу има роми

Голема акција на француската полиција во која за расчистување на ромските кампови и депортирање на илегалните емигранти.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Стилот на богатите Роми

Во некои земји од источниот блок богатите Роми во заедницата се нарекуваат „Барони“. Овие не се баш од таму, некои се од Италија, некои од Романија, но тоа не менува многу. Се бисер до бисер.

______________________________________________________________________________________________________

Мекдоналдс во Нови Сад забранил влез на Роми

Маја Рогиќ 32 годишна жена , од Нови Сад протестирала кога обезбедувањето во Мекдоналдс не и дало да ги внесе 3 деца од ромска националност во ресторанот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1