Tag Archives: tunel

Соларен тунел ќе дава струја за 4.000 возови годишно

Првиот соларен тунел во Европа обезбедува струја за брзи возови. Тунелот ќе ги напојува со струја возовите меѓу Париз и Амстердам.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Tунел во зграда, дрво, под вода – најнеобични тунели во светот

Тунели се креација на човекот, а користат за да се помине низ планини и ридови. Сепак, постојат тунели низ целиот свет, кои имаат еден необична цел, изглед или локација. Еве дел од нив кои сами по себе се уникатни.

______________________________________________________________________________________________________

Во Словачка откриен тунел долг 700 метри за шверц на цигари

Во Словачка е откриен тунел ископан шест метри под земја, а во должина од 700 метри, кој бил направен со цел да се шверцуцваат цигари.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1