Во Словачка откриен тунел долг 700 метри за шверц на цигариВо Словачка е откриен тунел ископан шест метри под земја, а во должина од 700 метри, кој бил направен со цел да се шверцуцваат цигари.

Тунелот се протегал од западниот дел на Украина од градот Ужгорд, па завршувал се до територијата на Словачка.
Словачкиот министер за внатрешни работи, Роберт Калинак, изјавил дека неговата земја поради вавките нелегални активности со шверц на цигари, е во загуби од неверојатни 50 милиони евра и од неплатени даноци за тутунот.

Share Button

Tags: , , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1