Tag Archives: zatvorenici

Затвореници го тужат затворот – не им дал да користат забен конец

Затвореници во округот Вестчестер во Њујорк го тужат затворот за 500,000 долари поради неможноста да користат хигиенски конци за забите.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Погледенте групно затворско венчавање: Си живееја среќно до крајот на казната

Повеќе од стотина двојки се венчаа на 24 август на заедничката церемонија, во еден мексикански пограничен затвор.

______________________________________________________________________________________________________

Иванов помилува 54 осудени лица

По повод 2-ри Август – Националниот празник на Република Македонија, Претседателот Ѓорге Иванов, даде помилување на 54 осудени лица.

______________________________________________________________________________________________________

Бразилските затвореници со вртење на педалите создаваат струја и го возат својот пат до слободата

Бразилските затвореници со вртење на педалите на неподвижен велосипед го возат својот пат до слободата, а истовремено ги осветлуваат и градските светилки

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1