Иванов помилува 54 осудени лица


По повод 2-ри Август – Националниот празник на Република Македонија, Претседателот Ѓорге Иванов, даде помилување на 54 осудени лица.

Според соопштението од Кабинетот на Претседателот на РМ, три лица се потполно помилувано, додека 51 лице делумно се ослободуваат од натамошно извршување на казната затвор.

Секоја година претседателот на државата по повод 2-ри Август, помилува лица кои што се осудени.

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1