Tag Archives: zooloska

Ако сакате ноќе во Зоолошка градина ќе платите 50 евра

Откако беше објавена веста дека сите услови се исполнети за зоолошката градина во Скопје да работи и ноќе, стигнува и веста колку ќе чини тоа задоволство.

______________________________________________________________________________________________________

Скопската Зоолошка градина ќе работи и ноќе

Има ново осветлување, нов систем за видео надзор, Зоолошката градина во Скопје ги исполни сите услови за да почне да работи и ноќе.

______________________________________________________________________________________________________

Кенгур побегнал од зоолошка градина, му помогнале вепар и лисица!

Звучи како приказна за деца, но пореално не може да биде! Исто како во бегство од затвор, станува збор за добро разработена шема, која во случајов има и „надворешни играчи“ – па слободата е неизбежна.

______________________________________________________________________________________________________

Зоолошката во Скопје денес не работи

  Зоолошката градина во Скопје денес ќе биде затворена за посетители.

______________________________________________________________________________________________________

Мајмун случајно се обесил во зоолошка во Прага

Горилата по име Тату случајно се обесила денес во зоолошката во Прага, место каде што пред пет години дошла на овој свет. Тату настрадал утрово додека си играл со јажињата за нишање во кафезот, изјавил директорот на зоолошката Мирослав Бобек.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1