Цени за една година студии


Има 20 државни и приватни универзитети, кои годинава ќе добијат нова генерација бруцоши. Во овој број информираме какви се цените за студирање на неколку приватни и државни универзитети.

student pari

Некои од приватните годинава ги намалија сумите за школарина, а некои, пак, се исти како и минатите години. За разлика од нив, на сите државни универзитети цената за една година студии е 200 евра во државна квота и 400 евра во квотата со кофинансирање. Сите нудат плаќање на рати.


   Универзитет           СУМА          МОЖНОСТ ЗА РАТИ
Универзитет за туризам и менаџмент      1.000 евра       Да
Меѓународен славјански универзитет     1.030 евра       Да
Универзитет „Гоце Делчев“                    200/400 евра       Да
Универзитет на Југоисточна Европа       1.300 евра        Да
МИТ-универзитет                                               1.300                   Да

Нова Македонија

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1