УНХРЦ – слободата на изразување на интернет е неприкосновена – Усвоена резолуција


United Nations Human Rights Council – УНХРЦ ја усвои резолуцијата за слободата на изразување на интернет.

,, Човековите права на интернет мора да бидат заштитени и промовирани во иста мерка како и посветеноста на човековите права во реалниот свет, а оваа резолуција за прв пат во светот го промовира токму тоа,,  изјави американскиот амбасадор во УНХРЦ, Ајлин Чемберлен Данахое.

УНХРЦ ги повика сите држави да ја поддржат резолуцијата. Досега ја поддржале 85 држави.

Tags: , , , , , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1