Дали вакцините ги убиваат децата!?!


Бројни студии на светски научници покажуваат дека аутизмот, детската парализа, епилепсијата и многу други заболувања, се последица од вакцинирање.

Едно лице од Хрватска кое е во кома и се бори за живот и друго кое за жал почина, се претпоставува дека се жртви на штетното дејство на „Новартисовата вакцина“ против грип. Хрватските медиуми пренесуваат дека во нивната земја во последните две сезони на вакцинација, три лица заболеле од Гијен-Бареов синдром, а тоа е опасно невро-мускулатурно заболување.

Во Србија едно лице исто така го доби синдромот од вакцина, но Министерството за здравство ги негира овие гласини и тврди дека во нивната земја, не е регистриран случај на заболени од Гијен-Бареов синдром, уште од февруари 2006-та година.

Многу врвни доктори сметата дека вакцините го намалуваат имунитетот и му штетат на организмот.

Др.Слаѓана Велков, која долги години работела како лекар за Обединетите Нации (ОН), вели дека речиси сите медицински истражувања на оваа тема, покажале дека бројни болести како аутизам, епилепсија, астма, дијабетес, алергии, мултиплекс склероза и многу други се производ на вакцините.

„Многу студии ја потврдуваат силната врска меѓу аутизмот и вакцинацијата. Исто така, неколку недели по масовната вакцинација против детска парализа во Индија, околу 47.000 деца заболеа од оваа болест“, изјави Велков.

Вакцините го уништуваат имунитетот –тврдат стручните лица

Имунизацијата по пат на вакцинација е најголемата лага во историјата на медицината, тврдат стручните лица, меѓу кои и Ребека Карли , докторка која во своето истражување за штетноста на вакцините посочува дека подобар имунитет не може да се постигне на ваков начин.

Таа наведува дека имунитетот се развива исклучиво по природен пат, а не со вакцини полни со најтешки отрови како жива, алуминиум, формалдехид, формалин и конзерванси. Др.Карли тврди дека кога вакцините ќе се вбризгаат во телото, отровите се одвојуваат од вирусот и си делуваат сами за себе. Стручњаците сметаат дека отровите се таложат во мозокот на детето и истите се активираат кога детето ќе ги развие мозочните функции.

Еколошки подвиг : Жива во вакцините

Никола Алексиќ, претседател на Еколошкиот подвиг од Нови Сад, смета дека во Србија постојат бројни отрови со кои граѓаните се трујат и тука ја наведува вакцината против грип која содржи жива.

Вакцините против грип – кобни?

Шеесетгодишниот Перишиќ од Загреб се вакцинирал против пандемискиот и сезонски свинки грип кон крајот на 2009 година во Здравствениот дом Трње,  сметајќи дека спаѓа во ризична група на хронично заболени лица.

Три недели подоцна откако ја примил вакцината, почувствувал вознемирувачки симптоми. Го примиле во болница и три недели го држеле, без терапија и без дијагноза. Подоцна, на Вараждински бањи му дале дијагноза „акутен полирадикулонеуритис“, што е клучен проблем  и кај Гијен-Бареовиот синдром.

Перишиќ денеска е 80 отсто инвалид и ја тужи компанијата која ја произведува вакцината „Новартис.“

Во 2010 година беше покрената истрага против фармацевстките компании на глобалната кампања околу свинскиот грип, која покажа дека извршиле силно влијание на Светската Здравствена Организација (СЗО) да прогласи пандемија и да го принуди народот од  целиот свет на вакцинирање со недоволно тестирана и штетна вакцина.

Tags: , ,

Ивана Терзиевска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1