Формула која открива колку ќе ви трае бракот


Многу луѓе ќе потрошат часови, денови се со цел да проценат дали нивниот брак ќе трае, па најчесто го анализираат партнерот, неговите постапки, однесување, интензитет на љубовта, привлечноста или љубовта кон децата, но формулата по која може да се дознае дали вашиот брак ќе трае е многу едноставна.

divorce8044090: се почесто водење љубов и помалку минус чести расправии. И не е тешко да ги протолкувате добиените резултати – позитивната бројка предвидува среќа, а негативната за жал – несреќа.

Формулата која ја разработиле научниците John Howard и Robyn Dawes, всушност е совршено логична – луѓето кои често се расправаат, а помалку водат љубов не може да бидат среќни во животот.

Оваа едноставна формула има смисла со оглед на тоа дека се темели на алгоритмот според кој функционира и човековиот мозок. Резулатот е од голема низа на анализи уште во 70 – те години на минатиот век, кога паровите одговарале дека се среќни доколку повеќе водат љубов, а оние кои често се расправаат не се задоволни во бракот.

Извор – Кукурику.мк

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1