Фото: Феномен на автопат – забележан крајот на виножитото!


Виножито – оптички и метеоролошки феномен кој предизвикува светлински спектар од бои со помош на сончевите зраци. Се појавува на небото поради прекршување на светлината низ ситни капки вода во атмосферата.

Дали некогаш сте се запрашале каде почнува и каде завршува и како изгледаат почетокот и крајот?

Е на тоа прашање еве одговор но и можност да видите како изгледа тоа благодарение на случаен возач кој го овековечил овој момент во близина на британскиот град Сури.

Овој редок феномен е проследен со многу митови и легенди.

 

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1