Tag Archives: крај

Разгледница по апокалипсата

Крајот на светот според Маите, е само еден од апокалиптичните настани кои привлекуваат туристи. Луѓето сакаат среќни краеви. Особено кога станува збор за крај на светот.

______________________________________________________________________________________________________

На Маите им дојде преку глава – не лажете народ нема крај на светот

Маите во Гватемала ја обвинија владата и туристичките организации за ширењето на митот за крајот на светот и обидот од тоа да направат пари.

______________________________________________________________________________________________________

Пророштво на Маите – три месеци до крај на светот?

Останало уште точно три месеци до прочуениот 21 декември 2012 година – датата за катаклизма, на која завршува календарот на Маите, а кои по некои размислувања претставува крај на светот. Сепак, премногу наивно е да се верува дека апокалипсата ќе се случи за некои 90 дена.

______________________________________________________________________________________________________

ПРОРОШТВО: Знаци што навестуваат крај на светот

Библијата ни дава многу примери за знаци, што не предупредуваат за доаѓањето на крај на светот. Шест такви знаци дал Исус, две карактеристики од страна на Павле, и 11 други појави од пророците, кои ќе се случат пред и по нашата ера.

______________________________________________________________________________________________________

21.12.2012 е крајот…ама, на Кока Кола?!

На 21.12.2012 година во Боливија и официјално ќе се забрани продажбата на Кока Кола. Овој глобално признат бренд до сега во потполност го игнорираат три земји Куба, Северна Кореја и Бурма.

______________________________________________________________________________________________________

Австралиска секта наплаќа по 5000 долари за преживување на крајот на светот

Секта од Австралија наплаќа по 5000 долари од лице, за влез во бункер кој би требало да го преживее крајот на светот.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Феномен на автопат – забележан крајот на виножитото!

Виножито – оптички и метеоролошки феномен кој предизвикува светлински спектар од бои со помош на сончевите зраци.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1