Фото вест – Количка за се!


Некои работи едноставно немаат рок на траење, особено ако се квалитетни, како оваа количка на пример. Некогаш служела за шетање на бебиња, денес за пренос на брашно низ Охрид, и тоа одеднаш по три вреќи од по 50 килограми.

Сопственикот, ни кажува дека на времето, во недостаток на финансиски средства, ја добил на подарок од некои луѓе. Со неа изгледал осум свои деца.

Денес, повторно во недостаток на финасиски средства истата му служи за работа. Тааму е транспортно- преносно возило.
Сиромав човек рекле е поитар и од ѓавол. Кога се нема пари за возило, за возачка дозвола, за бензин, за регистрација, редно е да се искористат сите расположливи средства. Алал мајсторе на досетливоста. Вози!

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1