Кина на врвот на светот со помош на интернетКина триумфираше над САД како најголемиот светски интернет корисник.

Бројот на кинески онлајн корисници достигна 221.000.000 до крајот на февруари, според властите. Бројот на интернет корисници во Кина беше 210 милиони на крајот од минатата година, само 5 милиони помалку отколку во САД

“Иако Кина би можела да ги надмине САД во вкупниот број корисници, сеуште заостанува во големината на својата интернет индустрија. Интернет цензурата е честа појава во Кина, каде што владата користи сложен систем на филтри и десетици илјади човечки набљудувачи кои ги отстрануваат деликатните содржини.

Популарни сајтови како BBC, YouTube и блоговите понекогаш се достапни на кинески корисници, но некогаш се и блокирани, пишува metro.co.uk

Според бројот на корисници во светот во 2012 година листата на најголеми интернет корисници изгледа вака

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1