Кој има пари нека си ја купи – АБ канал цел ден врти оглас


Телевизија АБ канал се продава – информации на следниот телефон. Овој оглас цел ден е на фреквенцијата на АБ канал. Откако вчера Газдата Бојо Андревски ги собрал вработените на состанок и им објавил дека тоа им е последниот ден на работа.

АБ канал имаше ненамирени обврски за концесијата и Советот за радио-дифузија, најверијатно оваа недела на дневен ред ќе ја имал телевизијата.

Сопствениците веќе некое време се обидуваа да најдат купец за телевизијата, и покрај многуте шпекулации за нови сопственици тоа не се случи. Ова е изгледа последен обид на Газда Бојо да се отараси од телевизијата, а да не отиде во целосна загуба од неа.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1