Левата дланка ја открива иднината, десната-минатото: еве како да ги толкувате


Левата рака ни открива се за наследените способности и од неа може да се „чита“ што ќе ни донесе иднината. Десната рака ни покажува што досега сме постигнале во животот. Всушност, пасивната рака се „чита кога ги гледаме наследните карактеристики и потенцијалот на личноста. Активната се „чита“ кога сакаме да дознаеме нешто за промените на тие наследни особини. Ако ознаките на активната и на пасивната рака се изразито различни, тоа значи дека станува збор за личност која активно и напорно работела на сопствениот напредок во секој поглед. Кај деснаците активна е десната рака, а левата е пасивна, додека кај левучарите е обратно. Личност со релативно мала рака се смета за поактивна и поминува помалку време во контемплација за тоа што би требало да се направи.dlanka_gatanje

Еве како да ги толкувате правилно линиите на вашите дланки:

1. Линијата на животот

Таа почнува меѓу палецот и показалецот и минува околу венериниот брег кон рачниот зглоб. Ако е долга, длабока и мазна: добро здравје и долга старост. Прекините и двоењето на оваа линија надолу покажуваат на болест и/или несреќи.

2. Линија на главата

Над линијата на животот преку дланката се протега линијата на главата. Долга и длабока линија значи: опсежен ум. Кратка и длабока: едноставен ум. Свртена надолу во една насока: богата фантазија. Кога оди нагоре: досаден, објективен. Заеднички почеток со линијата на животот: разумно и со уживање општење со спротивниот пол. Почеток далеку над линијата на животот: наклонетост кон лицемерие. Мали напоредни цртички преку линијата на главата: склоност кон главоболки.

3. Линија на срцето

Над линијата на главата со спротивен правец (од малиот прст кон показалецот) е линијата на срцето. Длабока, мазна и долга: искрени чувства и сочувство. Ако крајот на линијата на срцето е меѓу показалецот и средниот прст: добар и пожртвуван. Ако, пак, крајот на оваа линија е на показалецот: има потреба за власт. Крајот на линијата на срцето зад показалецот укажува дека таа личност го посветила животот на една единствена професија. Колку повеќе се доближени линијата на срцето и линијата на главата толку повеќ главата доминира над чувствата.

4. Линија на судбината

Од рачниот зглоб до средниот прст. Мошне длабоко врежана: Пропишаната судбина го одредува животниот пат. Ако линијата на судбината почнува во средината на дланката: доцен успех. Ако нема линија на судбината: својствено одреден животен пат. Прекини на линијата на судбината значи: зли прокоби. Доколку линијата на судбината е во форма на цик-цак: несреќа, свртување од вистинскиот пат.

5. Линија на уметноста

Оваа линија свртува од линијата на судбината до четвртиот прст. Ако е особено изразена: личноста има уметничка надареност. Ако таа може да се види покрај друга линија (линија на парите): личноста може да живее од својот талент. Крстови и квадрати на линијата укажуваат на инцидентни заработки на пари. Ако ги нема и двете линии, таа личноста нема да има ниту слава ниту среќа.

6. Линија на Меркур

Десно покрај линијата на уметноста, под малиот прст. Една линија, долга и силна значи: деловна спретност. Повеќе тенки линии значи: научен интерес. Линијата на Меркур споена со линијата на парите или на уметноста значи: богатство стекнато преку наука или бизнис.

7. Линија на здравјето

Лакот под линијата на Меркур. Таа изостанува кај многумина. Ако е присутна означува здравствени проблеми. Честопати се однесува на болки на внатрешните органи.

8. Линија на среќата

Околу четири чинии околу зглобот. Ако се јасни значат: среќа, ако се испрекинати: среќа, но по напорна работа. Ако недостигаат: нема среќа.

9. Еротски линии

Малите линии на венериниот брег. Јак венерин брег укажува на изразена чувствителност и виралитет. Јаки, долги и паралелни линии значат: силно љубовно чувство. Кратки, слаби линии: мала чувствителност. Мрежа од линии: склоност кон кавги, кратки врски.

10. Линија на успехот

Мали линии од линијата на главата до показалецот. Ако се прави значат дека: амбицијата ја води таа личност до успех. Ако се вкрстени: препреки на патот до успехот. Линиите кои се сечат се посилни од линиите на успехот: неуспех на амбициозните планови.

11. Венусов круг

Лакот под средниот прст и четвртиот прст. Ако е затворен круг укажува на разочарување во љубовта. Ако има повеќе кругови: преголема чувствителност која го отежнува заедничкиот живот. Полуотворен круг: разочарувањето ќе биде совладано.

Република.мк

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1