Му го вратиле украдениот автомобил после 42 години


Автомобилот марка Ostin-Hejli изчезнaл во1970. додека Боб бил студент. Полицијата автомобилот крем боја го нашла на интерент на eBay, каде бил огласен.

 

Полицијата му го вратила автомобилот на Боб Расел од Тексас. Уредно си зазвонеле на врата и му кажале дека му е пронајден автомобилот кој го пријавил како украден и дека може да оди во полициската станица да пополни документација и да си го земе. Боб прво им рекол дека се грешка но кога му издиктирале за како автомобил се работи Боб се стаписал – му го нашле автомобилот што го пријавил за украден пред цели 42 години.

Автомобилот марка Ostin-Hejli изчезнaл во1970. додека Боб бил студент. Полицијата автомобилот крем боја го нашла на интерент на eBay, каде бил огласен. За да си ја земе колата боб пополнил еден куп документи и платил 600 долари, но вели среќен е што уште може да се вози автомобилот кој го вратил во младоста. И не само тоа боб вели дека неговиот автомобил произведен во 1967, денес вреди 50.000 долари, а кога го купил за него платил само 3.000 долари.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1