Повик за хуманост: Помогнете му на малиот Пантелие


Донирајте за Пантелие / вип 077-143-771 / м-мак-тмобиле 070-143-104 /

– Националното координативно тело ,,Хуманитарни акции во Македонија ,, започнува хумана акција за Малиот Пантелије кој е од Штип и е на возраст од осум и пол годинки. Роден е на 24.06.2003год и претставува најголема и единствена радост и среќа на неговите родители. Но за жал оваа нивна радост и среќа траела премногу кратко. Имено,малиот Пнтелије на 18 месеци од неговата возраст започнува да го менува своето однесување.

Од среќно и весело дете почнува да покажува знаци на срамежливост, се повлекувал во себе, а во следните месеци започнува да го губи и говорот. Однесен на клиника во Скопје, каде што по долго обсервирање на родителите им е кажано дека нивниот син Пантелије има форма на однесување од АУТИСТИЧНИОТ СПЕКТАР И АЛАЛИЈА. Од овој момент започнува голготата за спас на малиот Пантелије. Не постојат зборови да се опише болката и страдањето на неговите родители. Единствениот спас за нивниот син ја наоѓаат во клиниката Medistem во Панама за трансплатација на матични клетки Контактот со клиниката во Панама е остварен, пополнети се сите апликации и формулари, извршени се сите евалуации за изведување на третманот врз Пантелије, само е потребно обзбедување на средства и тренсплантацијата може да се изврши веднаш. Цената на трансплатацијата на матични клетки во клиниката Medistem од Панама ознесува 15.250 американски долари, плус некои додадени трошоци околу самиот зафат. Значу вкупната сума на средсва која е потребна за трансплантација на матични клетки во овој институт – 20.000 американски долари.

За оваа намена, мобилните оператори VIP и T-MOBILE веке обезбедиja број за донирање а исто така и ШПАРКАСЕ БАНКА.. Со секој повик кон VIP 077-143-771 T-MOBILE 070-143-104 донирате 100 ден Ж-ка 250-0040003379-23 Дознака : За лекување на Пантелије ШПАРКАСЕ БАНКА-Македонија ДЕВИЗНА СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ОД СТРАНСТВО

ACCOUNT WITH INSTITUTION/BENEFICIARY

BANK: SWIFT-BIC: INSBMK22 NAME: SPARKASSE BANK, MACEDONIA AD SKOPJE CITY/COUNTRY: SKOPJE MACEDONIA

BENEFICIARY: NAME: PANTELIJE RADOJEV IBAN: MK07250042220034744 ADRESS: VELJKO VLAKOVIKJ NO. 6/8 STIP, R. MACEDONIA

 

текстот е превземен од фејсбук страницата на

Националното координативно тело ,,Хуманитарни акции во Македонија

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1