Tag Archives: idnina

Фото: Како ќе изгледаат авионите во иднина?

Во иднина комерцијалните летови ќе изгледаат сосема поинаку како резултат на напорната работа на аероинжењерите и дизајнерите кои ги претставија новите типови на авиони, со цел да ги направат побрзи, по ефикасни и поеколошк. Делта форс Корпорацијата „анортоп Груман“ смисли летачко крило на кое моторите ќе бидат поставени на горната страна, со цел што повеќе […]

______________________________________________________________________________________________________

Ќе имаме лек за рак, неогрaничена енергија и интернет во леќи

Што не чека во иднината? Според физичарот, поборникот на футуризмот Мичио Каку, иднината е розова. Развој, лек за рак, интерент во леќи, исчезнување на многу работни места и слично.

______________________________________________________________________________________________________

Ова се професиите кои ќе се бараат и ќе се платени до 2020

Сајтот “24/7 Vol Strit” направил листа на професии кои ќе бидат барани во иднина, а кои ќе носат најголема заработувачка.

______________________________________________________________________________________________________

Што ќе јадеме за 20 години?

Цената на месото би можела да се удвои во наредните десет години и ќе стане луксузна роба, предвидуваат футурулозите. Што ќе јадеме тогаш?

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1