Tag Archives: igracki

Строго контролирани играчки

Владата во Пекинг донела одлука продавниците за играчки да го регистрираат идентитетот на лицата кои од нив ќе купат хеликоптери и авиони со далечинско управување, а ова е една од мерките за претпазливост пред 18 конгрес на Комунистичката партија во Кина.

______________________________________________________________________________________________________

Алармантно: Кампања против фалсификувани играчки во ЕУ

Европска комисија покрена кампања против фалсификувани играчки, кои содржат високо ниво на токсични супстанци, а се продаваат ширум светот. Воглавно се работи за фалсификувани играчки кои што доаѓаат од Кина и кои се опасни по здравјето на децата.

______________________________________________________________________________________________________

Фото – бог да чува и ова се играчки за деца

За вкусовите велат не се расправа – но кога станува збор за нашите деца мора да внимаваме.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1