Tag Archives: илинден

Илинден ќе работи со Хрватска

Општина Илинден и Општина Решетари од Република Хрватска потпишаа Спогодба за меѓусебна соработка и пријателство.

______________________________________________________________________________________________________

Груевски го одмина Бесими – не се поздрави со него

На свечената парада по повод 18 август-Денот на АРМ, во касарната Илинден присуствуваше државниот врв и голем број граѓани.

______________________________________________________________________________________________________

Слободен влез во касарната Илинден за парадата по повод денот на АРМ

Со парада на која ќе учествуваат ешалони од сите единици на Армијата на Република Македонија во касарната „Илинден“ ќе се одбележан 18 Август – Денот на Армијата.

______________________________________________________________________________________________________

Илинденското востание било бугарско – тврди бугарски ,,Новините,,

Во текстот агенцијата информира дека Бугарија празнува 109 години од Илинденското востание за кое пишува дека е ,, најголем анти-Отомански бунт на Бугарите во историските и географски региони на Македонија и Тракија.,,

______________________________________________________________________________________________________

Македонците слават Илинден – 109 години од Крушевската Република и Илинденското востание

Македонците денеска го слават Илинден, 109 години од Илинденско востание,  и почетокот на Крушевската Република .

______________________________________________________________________________________________________

Нека ни е честит празникот Македонијо – за многу години Илинден (Видео)

Македонците денеска го слават Илинден, 109 години од Илинденско востание,  и почетокот на Крушевската Република .

______________________________________________________________________________________________________

На земјиштето од касарната „Илинден“ ќе се градат станбени објекти

Станбени згради, деловни објекти, здравствени установи се само дел од објектите кои општината Карпош планира да се градат во северниот дел од касарната „Илинден“ во Скопје.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1