Tag Archives: mesecina

Новооткриена комета ќе свети повеќе од месечината во 2013 година

Двајца руски астрономи најавија дека во 2013 година, комета која што се упатува кон Сонцето, има голема можност да се види и на дневна светлина во северниот дел од хемисферата. 

______________________________________________________________________________________________________

Месечината ќе ја снема од небото оваа недела!

Каде ли ќе биде месечината оваа недела? Многумина останале збунети кога не успеале веќе неколку дена да го најдат најблискит сосед на Земјата на ноќното небо.

______________________________________________________________________________________________________

,,Кога ќе ја видите месечината сетете се на Нил и намигнете му,, – Кој беше Нил Армстронг

,, за сите кои ќе прашаат како да му оддадат почит на Нил имаме едноставна молба. Кога ќе сте надвор и ќе ја видите месечината како ви се смее, помислете на Нил Армстронг и намигнете му,,

______________________________________________________________________________________________________

Почина првиот човек на месечината – астронаутот Нил Армстронг

Почина легендарниот астронаут Нил Армстронг. Нил Армстронг, првиот човек кој што се качи на месечината почина денеска 25 август 2012 година, на 82 годишна возраст.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1