Tag Archives: osteten

Ресенчани во паника- Ако падне оџакот- готови сме!

Стариот оџак на туланата „Слога“ е опасност за ресенчани. Се ближи крајот и на третата деценија откако после изградбата на новата фабрика (која што веќе и таа од пред четири години не постои,а на нејзино место е изградена третата фабрика ,,Нова Слога”) старата фабрика за тули и ќерамиди Слога од Ресен,престана да работи.

______________________________________________________________________________________________________

Кинескиот sид паѓа!? Се урна дел од ѕидот

Обилните врнежи се една од главните причини за уривање на 30 метарскиот блок од кинескиот sид.

______________________________________________________________________________________________________

Патниците шокирани: На пресечено авионско крило пишувало, „Ние знаеме за ова“

Патникот го фатила паника кога го здогледал натписот на крилото, кое што изгледало како оштетено, а на истото била напишано „Ние знаеме за ова“.

______________________________________________________________________________________________________

Аквадуктот во Скопје ќе падне – поткопани основите на столбовите – Фото

Скопскиот Аквадукт е видно оштетен, а оставен е да пропаѓа без никаква грижа. Оваа фотографија е направена денеска, од Тони Манџуковски. На неа може да се види оштетувањето кое е настанато на Скопскиот Аквадукт, културно-историски споменик со непроценлива вредност и еден од ретките вакви објекти на Балканот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1