Tag Archives: ragjanje

Во Бугарија ќе го “поплукаат“ бебето, во Монголија го дојат најмалку две години

Кога ќе се роди бебе на сите краеви на светот чувството е исто, владее неопислива среќа. За разлика од чувствата пак, обичаите, исхраната и негата по раѓањето на бебето се различни.

______________________________________________________________________________________________________

Раѓањето на дете ја подобрува меморијата на жените

Раѓањето на дете ја подобрува меморијата на жените, утврдија американските научници.

______________________________________________________________________________________________________

Борба за бебе – ако не забремените за 1 год, одма кај гинеколог

Стручњаите советуваат, доколку не можете да забремените во рок од една година а имате незаштитен однос и постојано пробувате, правец-гинеколог.

______________________________________________________________________________________________________

Скопје наскоро ќе стане доминантно албански град – македонките не раѓаат

Макеоднките се подоцна стапуваат во брак, тешко се одлучуваат и на прво, а камо ли на втор дете.

______________________________________________________________________________________________________

5 милиони бебиња од епрувета се родиле во светот

Првото родено бебе од епрувета е Луиз Браун, родена во Велика Британија во јули 1978 година. Нејзината мајка Лесли Браун почина минатиот месец.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1