Tag Archives: sms

Испратил сочнен СМС по грешка на сите во именикот – го осудиле на 18 месеци затвор

Инструкторот по пливање, 24 годишниот Kreg Evans е осуден на затворска казна во времетраење од 18 месеци откако по грешка испратил еротска ,,сочна,, смс порака  на сите што ги имал во мобилниот.

______________________________________________________________________________________________________

Српскиот министер за земјоделство дели откази по СМС

Горан Кенжевиќ, српскиот министер за земјоделство подели скоро 1500 откази на факултетски образовани агрономи по СМС и електронска пошта.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Најурнебесните незгоди поради праќање СМС во одење

На улица во трговските центри, на трамвајска или автобуска станица, секогаш некој пишува СМС. Понекогаш поради тоа доаѓа до сериозни повреди.

______________________________________________________________________________________________________

Прати СМС – ЈСП ќе ти врати точно кога имаш автобус

Нова услуга на ЈСП. За да не дремете на автобуските станици и да се чудите каде ли е автобусот со бројот кој вие го чекате сега ќе може да си седите дома, да си пиете кафе и пак да не го пропуштите автобусот.

______________________________________________________________________________________________________

Илјадници луѓе добиле смртни закани преку смс

Австралиската полиција се обидува да влезе во трага на организаторите на измамничкиот ланец кој со недели им се заканувал на илјадници Австралијци преку мобилните телефони и преку електронска пошта во кои тврдат дека ќе ги убијат доколку на им платат 5000 долари.

______________________________________________________________________________________________________

Т-Мобиле ќе ги дава вашите мобилни броеви на секој кој ќе се јави

Нема потреба повеќе да вртите по пријатели и да го барате мобилниот телефон кој ви е потребен. Барем така вели смс пораката која т-мобиле им ја испраќа деновиве на своите корисници.

______________________________________________________________________________________________________

Ученици толку беше лажење – од есен родителите ќе добиваат смс за оценките

Според најновите измени на Законот за електронските комуникации мобилните оператори од септември ќе испраќаат бесплатни СМС пораки до родителите во кој ќе ги информираат за изостаноците и оценките на нивните деца.

______________________________________________________________________________________________________

,,Бечка школа,, уште на цена – модерните џентлмени место цвеќе праќаат смс

Најновото истражување покажало дека романтичните смс пораки и редовни постови на фејсбук го замениле придржувањето на капутот или испраќањето букет цвеќе.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1