,,Бечка школа,, уште на цена – модерните џентлмени место цвеќе праќаат смс


Најновото истражување покажало дека романтичните смс пораки и редовни постови на фејсбук го замениле придржувањето на капутот или испраќањето букет цвеќе.

Концептот на ,,бечка школа,, не е изумрен само се променети правилата на игра, вели истражувањето. Девојките сеуште бараат романтични гестови. Но во денешно време сликичка од букет рози залепена на зидот од прифилот ги тера да воздивнат, а доколку над сликичката има два три нежни збора ликови доаѓаат од сите страни. Мажите викаат ,,секоја чест мајсторе,, а жените обично воздивнуваат и завидуват на среќната добитничка на виртуелната сликичка.

Но истражувањето вели романтиката и џентлменството не се поврзуваат со цвеќе. За романтично се смета се она. Секој гест кој ќе предизвика топење на срцето кај девојката. Па нека е тоа и сликичка на фејс, тврди Остин Рид лидерот на тимот кој го спровел истражувањето.

 Денеска нема да ви забележи девојката ако на состанокот не ја пречекате со роза, но обидете се да не и пратите смс порака, или да не одговорите или кликнете лике на постот кој таа го напишала на вашиот профил – врската ви е завршена во тој миг, вели Рид.

Сепак заклучокот е дека џентлмените сеуште постојат, технологијата им ја олесни работата, а богами им го чува и џебот на џентлмените.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1