Tag Archives: stetni

Новите мобилни телефони се помалку штетни

„iFixit“ во соработка со организацијата „HeakthyStuff.org“, ги објави резултатите од студијата во која е направена хемиска анализа на мобилните телефони, со цел да се утврди количината на штетните материи кои што се наоѓаат во самите телефони.

______________________________________________________________________________________________________

Штедливите светилки зрачат смрт над нашите глави! Погледнете го видеото

Додека од ден на ден се погласно не советуваат да ги фрлиме класичните светилки и да ги замениме со штедливи, голем број експерти предупредуваат, економичните светилки треба да се користат колку што е можно поретко и подалеку од нас.

______________________________________________________________________________________________________

Навики што повеќе ви штетат отколку што ви користат

Сите ние имаме по некоја навика која мораме да ја направиме, без разлика дали тоа е миење на раце, пиење на газирани сокови или вода од шише или пак нешто сосема друго како носење на одреден тип на облека.

______________________________________________________________________________________________________

Сијалиците со кои се штеди енергија се канцерогени?

Светилките со кои се заштедува електрична енергија, кои до крајот на следната година целосно ќе ги заменат класичните сијалици со блескаво влакно во ЕУ, се потенцијално канцерогени, сметаат научници од истражувачката лабораторија Алаб, лоцирана во Берлин.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1