Tag Archives: употреба

Магдонос – Природен лек за Ешерихија коли и бактерии

Суровиот магдонос е добар во лечење на слабокрвност, односно анемија, и изобилува со огромни количини на витамон Ц што пак ја олеснува апсорпцијата на железо во крвта.

______________________________________________________________________________________________________

За што се` може да ви послужи ацетонот

Остранувачот на лак за нокти можете да го искористите за различни цели. Иако е пожелна стопостотната ацетонска формула, може да послужат и поблаги верзии.

______________________________________________________________________________________________________

Чајот чисти теписи, гланца дрво, омекнува месо итн итн

Веќе е познато дека чајот е здрав напиток. Но чаевите се користат и за многу други работи. Чистење на теписи, гланцање паркет, итн.

______________________________________________________________________________________________________

Да не ви се верува што се може да направите со оцет!

Кога виното оксидирало настанал оцетот и одма станал хит – старите народи веднаш сватиле дека станува збор за одличен конзерванс. Домаќинките и денеска често го користат и за отстранување на бигор, но оцетот е толку многу корисен што може да се искористи за уште најмалку дваесет употреби.

______________________________________________________________________________________________________

Од утре во ЕУ се повлекуваат класичните светилки од 40 вати

Од утре 01.09.2012 година, во Европската Унија започнува постепено повлекување од пазарите на неефикасните класични светилки од 40 вати во согласност со уредбата од 2009 година, а истите ќе се заменат со производи кои штедат енергија.

______________________________________________________________________________________________________

Копмакт дисковите ќе заминат во историјата

Пред пет години можеби ви звучеше неверојатно дека компакт дисковите целосно ќе исчезнат и ќе бидат исфрлени од употреба, но со развојот на новите технологии стручњаците предвидуваат дека тоа ќе се случи во 2015 година.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1