Титовата најголема енигма – Досега необјавени вистини за Јованка Броз (Видео)


За многумина аналитичари, таа воопшто не заслужи да биде така третирана. За разлика од сивите и безлични комунистички лидери од тогашниот советски блок, Тито и Јованка беа со своевиден гламур на сите нивни патишта и среќавања со лидери во светот, но и дома, земја која беше позната по прокламираното „братство и единство“ и блоковска незврзаност…josip-broz-tito-jovanka-imovina-ostavinska-rasprava-imovina-sfrj-1365665155-44916

Нејзината смрт го одбележува крајот на нејзината лична приказна и драма. Секако дека се затвора една историска страница. Но, таа со време повторно ќе биде отворана од разни истражувачи, бидејќи остана нејасно како Јованка исчезна од сцената уште за времето на Тито и зошто имаше таков третман до крајот на нејзиниот живот…

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1