Видео: Наместо со далечинско, со поглед ќе менуваме тв канали!


Телевизор што ќе го  управуваме со поглед, ова некогаш беше научна фантастика, денес реална ситуација на која мора да се навикнат бабите и дедовците.

Компаниите „Хајер“ и „Тоби“ веќе го покажаа својот прототип. Најважниот дел од оваа технологија е се разбира сензорот што го „лови“ погледот на гледачот препознавајќи го како наредба што телевизорот мора да ја изврши. Всушност на големо се подготвуваат нови начини на далечинско управување, Apple, Microsoft и други компании развиваат технологија на гласовно управување со телевизорите. Дали е ова за доброто на човекот, да но само во одредена мера. Се поизвесно иднината ќе не направи „светски мрзи“ се повеќе иновации укажуваат на тоа.

Tags: , , ,

Александар Ѓурчески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1