Видео: Погледнете како ќе изгледа Земјата за 100 милиони години!


Формата на копното на Земјата не изгледала од секогаш вака како што изгледа сега. Како што се делела земјината плоча, така се формирале континентите, а овој процес траел и сеуште трае. Ова видео покажува како контитнентите кои ги знаеме денес, ја добиле сегашната форма и изглед за време од 600 милиони години, и како ќе продолжи нивното менување во наредните 100 милиони години. Ова е палеогеогравско гледиште на историјата на Земјата од страна на Рон Блакеи, професор по геологија на Универзитетот во северна Аризона.

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1