Вложиле 15 000, а заработиле 197 милиони долари


Сонот на секој филмаџија, но и на продуцентот е со минимален буџет да успее да сними филм, а да заработи 10 па и 100 милиони долари, но тоа многу ретко им успева.

 

Снимањето на евтини и независни филмови се секогаш по забавни и по повозвбудливи од снимањето на скапите блокбастери. Овие филмови се уште еден доказ дека за филм не се потребни милиони долари за да биде успешен – потребно е оргигиналност и креативонст.

Ноќта на живите мртовци од 1968 година – Филм кој стана култ во хорор жанрот, во него се вложени 114 ооо долари, а филмот заработил 30 милиони.

Роки ( 1976 ) – Филм со кој се прослави Глумецот Силвестер Сталоне,  вложени се еден милион долари, а заработени преку 225 милиони.

И последниот пример на ,,паранолмана активност,, вложени 11000 долари а заработи милиони.

Tags: ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1