Апсење во Сомбор: Изнајмил дел од хотелот за да одгледува марихуанаПетар В. (37) од Сомбор и државјанин на Турција Едис У.(42) се уапсени поради одгледување на марихуана. Двајцата направиле лабараторија во подрумот на хотелот „Интернацион“, каде што ја одгледувале марихуаната.
Садниците се откриени во акција на Управата на криминиластичката полиција на Србија.
Двајцата осомничени се уапсени во подрумот каде што се пронајдени 850 садници на марихуана и 185 грама осушени материјали.
Хотелот „Интернацион“ инаку е во фаза на реконструкција, а Петар В. просторот во кој ја направил лабораторијата го изнајмил пред неколку месеци.

Tags: , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1