Дали се пијанчите во дискотеките – ќе контролираат мешани патроли родители и полиција


Стартува проект на МВР, мешани патроли од родители и полицајци ќе крстосуваат низ дискотеките.

Целта е да ги научат родителите како да ги препознаат пороците дрогата, алкохолот, цигарите и како да ги превенираат ризиците од појава на девијантност.

Таканаречените „мешани патроли“ ќе одат во местата за ноќна забава, особено во петоците и саботите. Да не се чудите ако во диско си ги видите тато и мама со полицајци заедно.

Патролите стартуваат овој викенд, 20, 21 и 22 јули, во Куманово, Струмица и Штип.

Tags: , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1