Tag Archives: roditeli

Ако останете со болното дете на клиника, ќе платите како во хотел 800 денари од ноќ – а ќе спиете на столче ???

  Детето болно, уплашено, дежурни сестри на прсти се бројат, а сепак родителите кои сакаат да останат со своето болно дете мора да платат 800 денари од ноќ. Плаќаат, а во некои клиники нема ни кревет, спијат на столче крај креветот на детето.

______________________________________________________________________________________________________

Не го трошете времето со вашите деца: Детството има само 940 саботи

Колку саботи минувате со вашето дете? Според книгата „ no regrets parenting ,, детството има само 940 саботи – толку саботи имате да минете со вашето дете пред тоа да замине на факултет.

______________________________________________________________________________________________________

Младите чекаат наследство за да имаат за пензија: Мама и тато ќе ми остават доволно неморам да штедам

Младите ширум светот кои што ја имаат среќата да нивните родители им обезбедат квалитетен живот и кои што израснале во текот на Големата рецесија очигледно не научиле, а не ни сакаат да знаат за тоа како да стигнат до парите преку работа.

______________________________________________________________________________________________________

Татко со лисици – траума за цел живот

Деца плачат – слика пред судот што предизвика емоции, но и недоумица дали децата ги донесоа да ги видат татковците или, пак, можеби да се предизвика медиумско внимание, што и во двата случаи остава трајни последици кај децата.

______________________________________________________________________________________________________

Млади во Скопје на штрек !!!!! Родителите и полицијата вечерва во дискотеките

Цел викенд мешани патроли составени од полицајци и родители ќе шетаат по скопски и битолски кафулиња и дискотеки.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Родителите се опиваат и дивеат, а децата гледаат во голи газиња на стриптизети – забава во Црна Гора

Пред два дена во местото Жабљак во Црна Гора се одржала забава. Еден од посетителите револтиран од тоа што се случувало таму, снимката ја поставил на YouTube.

______________________________________________________________________________________________________

Дали се пијанчите во дискотеките – ќе контролираат мешани патроли родители и полиција

Стартува проект на МВР, мешани патроли од родители и полицајци ќе крстосуваат низ дискотеките.

______________________________________________________________________________________________________

Второ дете ЗАБРАНЕТО!!! македонска туристичка агенција не дава носење 2 дете на одмор

Една од македонските туристички агенции изнајмува хотели – но со рестрикции. Ако имате две деца, се извинуваме ама едното ќе мора да си го оставите дома.

______________________________________________________________________________________________________

Ученици толку беше лажење – од есен родителите ќе добиваат смс за оценките

Според најновите измени на Законот за електронските комуникации мобилните оператори од септември ќе испраќаат бесплатни СМС пораки до родителите во кој ќе ги информираат за изостаноците и оценките на нивните деца.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1