Млади во Скопје на штрек !!!!! Родителите и полицијата вечерва во дискотеките


Цел викенд мешани патроли составени од полицајци и родители ќе шетаат по скопски и битолски кафулиња и дискотеки.

Патролирањето стартува вечерва во дискотеките во Градскиот парк. Внимавајте каде пиете или правите други зулуми – освен во дискотеки ќе го шетаат и паркот, а и омиленото собиралиште на малдите – фонтаната на Илинденска. Тука треба да стаса патролата околу 23.30 часот.
целта е да се анимираат и едуцираат родителите околу потенцијалните ризици на што е изложена малолетната популација во летниот период кога и излегуваат повеќе.

Патролата минатата недела шеташе во Куманово, Штип и во Струмица.

Tags: , , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1