Машките не би можеле да го преживеат женскиот оргазам – научно докажано!


Кога мажот би доживеал оргазам каков што доживуваат жените, би паднал мртов и тоа буквално.

За време на сексуалниот однос, оргазмот може да се измери преку таканаречените „тета“ бранови.
Овие бранови го прикажуваат чувството на „тркачка грозница“, односно еуфорија која ја искусуваат поедини маратонци.
Целиот женски мозок за време на оргазмот емитува 10 пати појаки „тета“ бранови од машкиот мозок. Така што ако брановите се индикатор за силата на оргазмот, тогаш жените доживуваат чувство кое што машкиот мозок не може да го издржи.
Можеби звучи малку сурово, но навистина доколку јачината на женскиот оргазам би била пуштена низ машкиот мозок, постои голема веројатност овој шок да го убие мажот. Токму поради оваа причина е невозможно да се изведе ваков експеримент, на машкиот дел од популацијата.
Докторката Канека не го оспорува фактот дека мажите не можат да станат жени и се обиде да го објасни со искустовото на оние кои што веќе биле подложни на операција на промена на полот (било тоа да е во прашање жена родена со машки мозок или пак обратно).
Постои цврста врска меѓу нервните трансмитери, и чувството на задоволство. Возбудувањето го забрзува пулсот, ја придвижува крвта во главата, од што човек се вцрвенува. Засега е невозможно да се измери чувството за тоа како жената го доживува оргазмот врз машкиот дел од популацијата.
Токму поради тоа што сеуште е невозможно да се измери чувството на партнерот, а психолозите препорачуваат комуникација и заедничко активност од која и двата партнера ќе се чувствуваат подобро.

Share Button

Tags: , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1