Судот на честа одлучи – нема одземање на лиценцата на докторката од Ѓорче


Нема повреда на одредбите од Кодексот на медицинарите и нема основа за делимно или трајно одземање на лекарската лиценца

– ова е одлуката на Судот на честа кој расправаше за др Ксенија Мојсовска од Поликлиниката Ѓорче Петров-Скопје, која беше дежурна кога човек почина пред клиниката без да му биде укажана лекарска помош.

Лекарската комора апелира на неопходноста да се почитува пресумпција на невиност и реагира да не се објавуваат имиња на доктори за кои се поведува постапка пред да се покрене обвинение.

Tags: , , , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1