Tag Archives: banka

Македонија и земјитеод Балканот трошат два пати повеќе енергија од Западна Европа

Балканските држави заедно со Македонија трошат два пати повеќе енергија по долар од бруто домашниот производ споредено со земјите во Западна Европа.

______________________________________________________________________________________________________

Ограбена Алфа банка во Влае – Сред бел ден

Денеска среде бел ден, ограбена експозитура на Алфа банка лоцирана во наслебата Влае.

______________________________________________________________________________________________________

Банка која зема пари од мртвите

Теоријата за тоа дека сите луѓе сме зомби, во служба на големите корпорации и финансиски системи не се некоја голема новост. Но, по случајот со Ричард Палмер, оваа теорија повеќе не е само симболична.

______________________________________________________________________________________________________

Светска банка: Жените го поднеле најголемиот товар на финансиска криза во 2008 -та

Според студијата на Светската бахка, за време на финансиската криза во 2008-та година, која не ги поштеди ниту најсиромашните земји, жените, биле во првите “борбени“ редови  и го поднеле најголемиот товар .

______________________________________________________________________________________________________

Кои сте вие ебе*и американци да ни кажувате со кого да работиме – одговор на британска банка на обвинувања за перење пари

Банката “Стандард Чартерд” за десет години испрала 250 милијарди долара за ирански клиенти, тврдат американски финансиски регулатори.

______________________________________________________________________________________________________

Европската централна банка ја спаси Грција од банкрот!?!

Европската централна банка (ЕЦБ) привремено ја спаси  Грција од банкрот со тоа што и  дозволи дополнителни, итни кредити на грчката Централна банка, пренесува германскиот весник “Ди Велт”.

______________________________________________________________________________________________________

Дива свиња влегла во банка во Австрија

Дива свиња влегла во филијала на една австриска банка во местото Хајнбург-ан-дер, јави австриската новинска агенција АПА.

______________________________________________________________________________________________________

Поголеми камати за „црнци“?!

Банката „Велс Фарго“ во САД наплаќала повисоки камати на „црнци“ за што е обвинета за расизам и дискриминација.

______________________________________________________________________________________________________

Банкарски долг тежок 360 килограми! – платил рата со ковани парички

Банкарските кредити и долгови се вистински товар  чија тежина честопати го нарушува мирниот сон кај секој што се фатил за ова оро.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1