Tag Archives: nafta

САД се откажуваат од нафтата?

За 40 години и многу милијарди долари сонот може да стане јаве.

______________________________________________________________________________________________________

Македонија лежи на нафта?

Македонија спаѓа во земјите на Јадранскиот Базен на одредени локации има богати количини на нафтени резерви.

______________________________________________________________________________________________________

Шокантна вистина за нафтата!

Повеќето луѓе не знаат дека природната нафта ја има во изобилство и дека таа постојано се создава. Целосно е погрешно мислењето кое и се наметнува на јавноста дека со распаѓањето на прастарите фосили се создала нафтата, верувале ние или не во таа парадигма тоа едноставно не е вистинито.

______________________________________________________________________________________________________

Струмичани си играле мафија – краделе нафта од „ОНЕ“

Тешка кражба на нафта од  мобилниот оператор „ОНЕ“ во струмичките села Сушево, Муртино и Босилово, од граѓани на општина Струмица. Кражбата била направена во текот на месец јули и август годинава.

______________________________________________________________________________________________________

Дали бензинот повторно ќе поскапи во понеделник?

Растат цените на бензинот и нафтата низ цела Европа.

______________________________________________________________________________________________________

„АМАН“: Излезете на протест и кажете НЕ! за прескапата струја, парно и нафта

Нов повик за протест против прескапата струја и неконтролираното покачување на цените на нафтените деривати и парното.

______________________________________________________________________________________________________

Ова се најбогатите земји во светот – по природни богатства

Во 21 век во светот се појавија нови сили на забрзан економски и технолошки развој, при што како стратешка предност се повеќе до израз доаѓаат природните богатства со кои располагаат поедини држави.

______________________________________________________________________________________________________

Велика Храстиница стана „мал Кувајт“, потекоа првите литри од црното злато

Граѓаните од Велика Храстиница, село во Хрватска, веќе кројат планови како да си го подобрат животот, компанијата ИНА пронајде извор на нафта.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1