Tag Archives: simptomi

Дизентерија е екстремно заразна – еве како се пренесува и кои се симптомите

Дизентерија е заразна болест на слузницата на дебелото црево проследена со пролив. Дизентеријата е тешко заразно заболување на црниот дроб предизвикано од дезинтериски бактерии или дезинтериска амеба.Тие се внесуваат со нечиста храна или вода, се вгнездуваат во слузокожата и предизвикуваат грчеви, болки и слузовокрвави проливи кој го истоштуваат болниот. Се лекува со лекарска интервенција.

______________________________________________________________________________________________________

Препознајте ги болестите кои немаат симптоми

За разлика од болести за кои што точно се знае која е причината за нејзиното настанување и се препознатливи по нејзините симптоми, има чести заболувања за кои што дури ни самите лекари не можат да ги објаснат.

______________________________________________________________________________________________________

Симптоми на треската Западен Нил – главоболка, замор, дезориентација

Оваа болест се карактеризира со воспаление на мозокот (енцефалитис) и нема никакви карактеристики кои ја разликуваат од другите видови енцефалитис, поради што е неопходно да се направат повеќе лабораториски тестови.

______________________________________________________________________________________________________

ВАШИОТ КОМПЈУТЕР Е ЗАРАЗЕН: Топ пет симптоми

  Компанијата за техничка поддршка iYogi, објавила резултати добиени во примерок од 8.000 кориснички компјутери.

______________________________________________________________________________________________________

Рак на дебелото црево – зошто настанува и како се лечи!

Ракот на дебелото црево, односно колонот, е една од најчестите појави. Речиси секој петнаесети човек развива ваков вид на канцер.

______________________________________________________________________________________________________

Орален секс единствен лек за утринска мачнина кај трудните !?!

машка пропаганда или вистина!?!   Дали оралниот секс е добар за утринската мачнина кај трудниците или пак мажите се поигруваат со цел да бидат задоволени во секое време? Сепак се работи за сериозно истражување на Гордон Галуп.

______________________________________________________________________________________________________

Импотенција – симптоми, причини и можни третмани

Импотенцијата е состојба која често се јавува. Импотентните мажи чувствуваат неспособност да постигнат и одржат ерекција. Милиони мажи ширум светот имаат еректилна дисфункција или ЕД.

______________________________________________________________________________________________________

Симптоми на дехидратација

Покрај чувството за жед, постојат и други вообичаени симптоми како што се сувата уста, низок крвен притисок, главоболка, замор во мускулите, сува кожа, помала потреба за мокрење.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1