Симптоми на дехидратација


Покрај чувството за жед, постојат и други вообичаени симптоми како што се сувата уста, низок крвен притисок, главоболка, замор во мускулите, сува кожа, помала потреба за мокрење.

Автор M-r Ph Марија Петреска /

Во поголем број од случаевите знаете дека сте дехидрирани едноставно затоа што ќе почувствувате жед.

Меѓута многу често ова чувство знае да не избегне, или пак органзимот да ни даде знаци на некој друг начин.

За да можете да ја спречите дехидратација, мора да ги препознаете знаците кои ви ги дава вашиот органзиам. Покрај чувството за жед, постојат и други вообичаени симптоми како што се сувата уста, низок крвен притисок, главоболка, замор во мускулите, сува кожа, помала потреба за мокрење.

За да ја спречите дехидратацијата, се што треба да направите е само да пиете вода пред да почувствувате жед. Тоа е сосема доволно да се чувствувате свежи во овие топли денови.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1