Tag Archives: struja

Половина „Аеродром“ без струја

Населбата Аеродром во Скопје во моментов остана без електрично напојување.

______________________________________________________________________________________________________

Сите клими се на ,,ON,, – рекордно потрошена струја

  Според податоците на ЕВН вчера во Скопје се потрошени рекордни 5,4 милиони киловат часа електрична енергија.

______________________________________________________________________________________________________

Без струја цело црногорско крајбрежје

Дел од Подгорица и целото црногорско крајбрежје останаа без струја денеска околу 15 часот. Причина е дефект во електричната мрежа поради преоптовареност, соопштија од црногорскиот електропреносен систем (CGES).

______________________________________________________________________________________________________

Треба да си научник за да ја прочиташ сметката за струја и парно – поим немаме за што колку плаќаме

Дали компаниите за струја и парно намерно праќаат сметки кој треба да си научник или експерт за да можеш да протолкуваш колку трошиш?, што трошиш? и за што колку плаќаш?.

______________________________________________________________________________________________________

ЕВН безмилосна – исклучени 52.000 корисници

ЕВН безмилосна – исклучено секое 15 броило во Македонија. Нема пари нема струја, ЕВН е приватна компанија и си ги наплаќа долговите – ниту простува, ниту ја интересира дали имате или немате.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1