Tag Archives: свет

Видео: Еве како почнува ерата на глад во светот и кој ја создава

По гледањето на овој филм, единствено што можеме да се запрашаме е дали борбата протов гладта е приоритет за светските лидери?

______________________________________________________________________________________________________

Иднина – војна за вода – во светот ќе нема питка вода, месото ќе биде луксуз (Видео)

Научниците предвидуваат пораст на населението за околу 2 милијарди само во следните 2 години. Ќе биде потребно се повеќе храна, а тоа ќе ја троши питката вода на Земјата.

______________________________________________________________________________________________________

Сообраќајни правила да се чудиш!

Доколку со автомобил минете низ кал и притоа извалкате некој минувач, следува казна, а доколку го испрскате само со вода ќе минете неказнето.

______________________________________________________________________________________________________

Ова се најпаметните луѓе во светот!

Многумина сметаат дека паметот и интелегенцијата се синоними. Меѓутоа интелегенцијата е способност на брзо и ефективно снаоѓање во нова и непозната ситуација. Таа може да се измери преку тестови на интелегенција.

______________________________________________________________________________________________________

Најубавата жена на светот во 2012

Денес Yu Wen Xia од Кина, беше избрана за најубава девојка на светот. Ова е вторпат девојка од Кина да ја понесе круната на својата глава со титула за најубава девојка.

______________________________________________________________________________________________________

Македонија прва во светот, но по невработеност!

Заедно со Конго, Судан, Белорусија и Јапонија, Македонија ја дели истата судбина, има најголема невработеност, пишува американскиот медиумски сервис „Си- Ен- Ен“.

______________________________________________________________________________________________________

Австралиска секта наплаќа по 5000 долари за преживување на крајот на светот

Секта од Австралија наплаќа по 5000 долари од лице, за влез во бункер кој би требало да го преживее крајот на светот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1