Tag Archives: zabi

Видео: Не сме сигурни дали ова е вовед во „порнич“ или реклама за паста за заби

Австралиската компанија Quay пред неколку дена на пазарот ја промовираше својата нова реклама.

______________________________________________________________________________________________________

Со четка за заби од 2 евра поправиле вселенска станица од 100 милијарди

  Астронаутите Sunita Williams и Akihido Hoshide успеале да го порават дефектот на вселенската станица со четкичка за заби.

______________________________________________________________________________________________________

Аларманто: Откриено дека има отров во пастата за заби – Триклосан

Триклосан, супстанца која се наоѓа во пастата за заби и други средства за орална хигиена, сапуни, кармини и сл предизвикуваат оштетување на срцето.

______________________________________________________________________________________________________

Го каснала кобра па и се осветил! – Ја изгризал до смрт

Мохамед Салмо Мија, додека ја обработувал земјата во своето село оддалечено на 200 километри од Катманду, го каснала отровна кобра па решил да и се освети. Од бес зошто го каснала да убил белата кобра со заби, односно и вратил со иста мера и ја изгризал до смрт.

______________________________________________________________________________________________________

Фудбалер на Вест Хем ќе паузира поради расипани заби!

Фудбалерот Рејвел Морисон ги напушти подготовките во Германија, бидејќи ќе му вадат 7 заба.

______________________________________________________________________________________________________

Откриена нова супстанца која ќе не спаси од заболекарите

Оваа молекула ја дизајнирал еден стоматолог од Чиле, кој тврди дека ги убива сите бактерии кои предизвикуваат кариес за само една минута. Оваа супстанца е наречена Keep 32, самото име ни кажува дека супстанцата има за цел да ги зачува здрави сите 32 заба во нашата усна шуплина.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1