Tag Archives: albanija

Голем пожар од Албанија премина на територијата на нашата земја

Голем пожар кој синоќа избувнал бо албанија се шири и и се заканува и на нашата земја. Пожарот избувнал на планината Крчин, а на наша територија веќе зафатил над 100 хектари каде е опожарена сува трева но постои голема опасност да бидат зафатени и површини со шума. Во локализирањето и гаснењето на пожарот учествува Противпожарната […]

______________________________________________________________________________________________________

Македонија ја чека или федерализација или поделба – изјавил албанскиот политичар Данај

Коментирајќи ги неодамнешните случувања во Македонија, претседателот на Листата за природна Албанија Кочо Данај, изјавил дека Македонија ја чека или  федерализација или поделба.

______________________________________________________________________________________________________

Србија нема да му даде на Косово да го промени српскиот со албански телефонски префикс

Србија ги покрена сите расположливи меѓународни механизми како би ги спречила намерите на Приштина, повикувачкиот број за Србија да го замени со меѓународниот префикс на Албанија.

______________________________________________________________________________________________________

Балкански Бенелукс или Голема Албанија?

Колумнистите на порталот ЕУобсервер Гинтер Фелингер и Екрем Красничи имаат идеја за таканаречен балкански Белелукс кој би бил составен од Албанија, Косово, Македонија и Црна Гора.

______________________________________________________________________________________________________

Бериша тврди – Балканот е ксенофобичен и антиалбански настроен

Премиерот на Албанија Сали Бериша  на конференцијата во Тирана со наслов „Соседите на Албанија“ во својот воведен говор изјави „соседите имаат ксенофобична и антиалбанска доктрина и мора да се ослободат од неа за заедно да се интегрирање на регионот во ЕУ”.

______________________________________________________________________________________________________

Македонците го преплавија албанското море

  Автор – Реџеп Ќамили / Од година во година албанското море станува се побарано за македонските граѓани. На самиот старт од оваа летна сезона, албанското крајбрежје е буквално преполно со македонски туристи.

______________________________________________________________________________________________________

Македонски хакери го срушија сајтот на Албанскиот Претседател

Македонски хакери на срушиле веб страницата на претседателот на Албанија Бамир Топи.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1