Tag Archives: isus

Бабата што ја упропасти иконата на Исус – бара хонорар за реставрацијата

Сесилија Хименез, бабата од Шпанија која ја упропасти иконата на Исус со неуспешен обид за реставрација сега бара да и се исплати хонорар.

______________________________________________________________________________________________________

Видео/Фото: Доказ на хартија – Исус бил оженет со Марија Магдалена

,, Мојата жена со која живеам, ќе биде ученичка,, рекол наводно Исус а тоа било запишано на овој древен коптски папирус кој поради дијалектот и обликот е сместен во Горен Египет, во средината на IV век на новата ера. Неодамна откриениот фрагмент би можел да ги ,,раздрма,, темелите на христијанството.

______________________________________________________________________________________________________

Библиските ликови имале ментални проблеми?

Во очи на светскиот ден на ментално здравје„Црква на Англија“ ќе отвори дебата за тоа дали Исус и другите ликови од Библијата биле ментално здрави.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Го гледате ли и вие лицето на Исус?

Секако постои можност дека во прашање е уште еден природен феномен, можеби во прашање е и некоја шала, но на прв поглед сликата што може да се види на пресеченото дрво навистина потсетува на лицето на Божјиот Син!

______________________________________________________________________________________________________

Продолжува дешифрирањето на кодот на Да Винчи? Откриена слика на Марија Магдалена со Исусовото дете!?

Мекларен е убедена дека на сликата не е прикажана Богородица со Јован Крстител, туку Марија Магдалена со детето од Исус.

______________________________________________________________________________________________________

Исус никогаш не бил распнат – Му се заканува ли крај на христијанството?

Иранските новинари тврдат дека христијанството ќе „колабира“ бидејќи неодамна бил ископан религиски текст напишан на животинска кожа и кој датира од петиот век.

______________________________________________________________________________________________________

Исус доаѓа – му кажал на македонец/ Видео

На Youtube осамна видео во кое авторот тврди дека Исус му се јавил и му прозборел на човек од Македонија и му најавил дека доаѓа на земјата ????

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1