Видео: Досадна WC школка – алал да ви е ако успеете да си завршите работа


Аудио уредот со порака вградена во јавнте тоалети во неколку земји ги изненади голем број на мажи.

Неговиот изумител докот Ричард Дојч пронашол начин за зароботка притоа почитувајќи го правилото во јавните тоалети, никогаш да не ја гледате личноста која што стои до вас. Овој уред е вистински погодок, кои што дава доста корисни информации.
Во склоп на тоа, инжинерската компанија од Мариленд се смислила начин како на мажите за време на уринирањето да ги потсетува на неколку важни работи, на пример како треба да се измијат рацете или да се повика такси доколку се конзумира претерано количество на алкохол.
„Ваквиот уред „Визмарк“, кој може да се инсталира во секој јавен тоалет, се активира во моментот кога на него ќе се почне со мокрење. Во тој момент во зависност од уредот, се слушаат различни пораки. Освен тоа на него е запишана пораката на доста интересен начин. Во моментов „Визмарки“, е инсталиран во 26 сојузни држави во САД, како и во Белгија и Русија.

Tags: , , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1