Tag Archives: nova

Меѓународен тим повторно ќе ја отвори истрагата за падот на „кингерот“

Авионската несреќаво која загина претседателот Борис Трајковски повторно на дневен ред. Истрагата повторно ќе биде отворена на почетокот од 2013 година, а ќе ја водат експерти од Америка, Германија, Хрватска, Србија, Македонија и Босна и Херцеговина.

______________________________________________________________________________________________________

Откриен нов вид глушец

Нова досега неоктриена врста на стаорци откриена во Индонезија. Се храни само со црви и не ја џвака храната.

______________________________________________________________________________________________________

,,Пуси рајот,, издадоа песна и од затвор – Видео

  Нова песна на се популарната панк група – видео направено од страна на британскиот весник Гардијан, за 24 часа го виделе повеќе од 30 илјади луѓе.

______________________________________________________________________________________________________

Во Бристол ќе се воведе нова валута – бристолска фунта

градот Бристол најави дека ќе воведе во употреба сопствена валута, бристолска фунта. Причината за ова е намелента доверба во банките како и последниците кои граѓаните во Велика Британија ги чувствуваат од должничката криза во зоната на еврото.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Новата песна на Балашевиќ ,,Берба `59,,

Познатиот Ѓорѓе Балашевиќ ја израдува својата публика со нова песна. Песната е со наслов ,,Берба `59,,

______________________________________________________________________________________________________

Нова дрога на пазарот – „Барби дрога“ за слабеење, темен тен и сексуална желба

На илегалниот пазар, по ботоксот и пластичната хирургија, се појави новиот производ популарно наречен „Барби дрога“, кој помага при затемнување на тенот, слабеењето и ја зголемува сексуалната желба.

______________________________________________________________________________________________________

По 10 години пауза “No Doubt” со нова песна – Видео

Кој во деведесетите не ги слушал No Doubt, и не се соживувал со нивните песни велат тој и не бил вљубен.

______________________________________________________________________________________________________

Откриена нова супстанца која ќе не спаси од заболекарите

Оваа молекула ја дизајнирал еден стоматолог од Чиле, кој тврди дека ги убива сите бактерии кои предизвикуваат кариес за само една минута. Оваа супстанца е наречена Keep 32, самото име ни кажува дека супстанцата има за цел да ги зачува здрави сите 32 заба во нашата усна шуплина.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Кока Кола во пластично ќесе – нова амбалажа

Американскиот гигант Кока Кола одлучи да одговори на потребите на најсиромашните потрошувачи во неразвиените земји. Во Средна Америка се продава Кока Кола во биораздрадливи ќеси.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1